Als ouder wilt u niets liever dan
dat het goed gaat met uw kind.

Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. Hoe goed u ook uw best doet, uw kind kan een probleem hebben dat niet zomaar vanzelf over gaat.

 


Wachtlijst:

Wij doen er alles aan om onze wachtlijst kort te houden en op dit moment zal de eerste afspraak binnen 2 weken ingepland kunnen worden.

 

Uitsluitingscriteria

Praktijk Speltherapie wil aan haar cliënten en belanghebbenden duidelijk maken welke zorg- en dienstverlening zij wel en niet levert. Hiermee wil de organisatie de kwaliteit van zorg- en dienstverlening borgen. Daartoe zijn de volgende uitsluitingscriteria opgesteld:

  • -         7*24 uurszorg
  • -         Crisiszorg
  • -         Onvrijwillige zorg en begeleiding
  • -         Psychotische stoornissen, bijvoorbeeld schizofrenie

Daarnaast moeten alle gezaghebbenden ouder(s)/voogd(en) instemmen met de behandeling.

Cliënten die niet in aanmerking komen voor de zorg- en dienstverlening van Praktijk Speltherapie worden terugverwezen naar de aanmelder/doorverwezen naar passende zorg- en dienstverlening.

Cliënten kunnen tijdens de zorg- en dienstverlening gedrag vertonen, of in een situatie zitten, die bij de intake niet zijn vermeld. Ook omgevingsfactoren kunnen hieraan bijdragen. Als dit de uitsluitingscriteria raakt, kan het zijn dat Praktijk Speltherapie niet langer de gevraagde zorg- en dienstverlening kan bieden. In deze gevallen wordt de cliënt hierover geïnformeerd en zal er in samenwerking met de cliënt en bij voorkeur met diens netwerk, gezocht worden naar een oplossing, zodat de begeleiding gecontinueerd wordt.

 

Missie & Visie

Missie: 

Praktijk Speltherapie biedt behandeling voor zowel kind als ouder(s). Vanuit een veilige, persoonlijke sfeer wordt de behandeling afgestemd op de leeftijd van het kind. Een gevoel of vervelende ervaring die een kind moeilijk onder woorden kan brengen, kan door middel van speltherapie worden verwerkt. Het kind kan zo uit zichzelf laten zien hoe het de wereld beleeft, wat het voelt, denkt en wat het bezig houdt. Professionele therapeuten begeleiden dit proces. Het streven is dat het kind weer lekker in zijn vel komt te zitten. Wanneer de klachten zijn verdwenen of verminderd en het kind zelfstandig weer verder kan, is het doel bereikt.

Visie: 

Praktijk Speltherapie kijkt met een positieve blik naar zowel de belemmeringen als de kwaliteiten van zowel kind als ouder(s). Om zo goed mogelijk aan de behoeftes van het kind en/of ouder(s) te kunnen voldoen, wordt er door de professionals van Praktijk Speltherapie een verscheidenheid van behandelingen aangeboden. Naast speltherapie wordt EMDR aangeboden als behandelvorm. Binnen de ouderbegeleiding kan gebruik gemaakt worden van de Interactieve Zelf-Resonantie methode, opvoedopstellingen en de Yucelmethode. Een uniek aspect van de praktijk is hulphond Dapper, die kinderen kan helpen bij het leren aangeven van grenzen.

 

Privacyverklaring

> Klik hier voor onze privacyverklaring

Huishoudelijk reglement

> Klik hier voor ons huishoudelijk reglement

Klachtenreglement Quasir

> Klik hier voor onze klachtenregeling

Aanmeldformulieren voor jeugdbeschermers

> Klik hier voor aanmeldformulier deel 1

> Klik hier voor aanmeldformulier deel 2

> Klik hier toelichting aanmeldformulier

Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Contact

Kranshof 13
4005DE Tiel

Telefoon: 06-18982122

Email: praktijkspeltherapie@gmail.com

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen,mailen of via Whatsapp. Er wordt dan contact met u opgenomen. De praktijk is telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Praktijk Speltherapie is gevestigd aan de Kranshof 13, 4005DE Tiel. De praktijk is gelegen boven de Jumbo en de Lidl en heeft op de begane grond een eigen ingang, deze is om de hoek van de fysiotherapie.

Bij binnenkomst is de wachtruimte waar u kunt wachten als uw kind in behandeling is.

Parkeren: In de parkeergarage 'Binnenhoek' (bij de Jumbo en Lidl) kunt u gratis parkeren. Met een blauwe parkeerschijf kunt u voor de praktijk een half uur gratis parkeren.

 

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak