Als ouder wilt u niets liever dan
dat het goed gaat met uw kind.

Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. Hoe goed u ook uw best doet, uw kind kan een probleem hebben dat niet zomaar vanzelf over gaat.

Kosten & vergoedingen 

Met ingang van 1 januari 2016 heeft Praktijk Speltherapie contracten gesloten met de gemeente(n) Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal.

Met ingang van 1 januari 2022 heeft Praktijk Speltherapie ook contracten afgesloten met de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. 

Woont u in één van deze gemeenten dan worden de kosten volledig vergoed, mits u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of kinderarts of jeugdarts of als u een beschikking heeft die wordt afgegeven door het wijk- of sociaal team van de gemeente. 

Mocht u buiten het betreffende gebied woonachtig zijn of wilt u zonder verwijzing van een arts of beschikking van de gemeente gebruik maken van de diensten van Praktijk Speltherapie dan kunt u vaak een vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering krijgen en gelden de volgende tarieven:Sessie/ oudergesprek/ verslag buiten dossiervorming voor ouders of derden : 90 euro per uur.

 

Volwassenen: Vaktherapie / Interactieve Zelf-resonantie (IZR-Proces) / Ouderbegeleiding: Wanneer uw kind bij ons onder behandeling is valt dit proces onder 'ouderbegeleiding'. Voor volwassenen die geen kind bij ons in behandeling hebben: 90 Euro (Vergoed bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen onder vaktherapie, beroepsvereniging FVB)

 

 

De praktijk is aangesloten bij:

Register vaktherapie: Registratienummer 108478

NVVS, (Vereniging van en voor Speltherapeuten) Registratienummer 108478

FVB, (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) Registratienummer 108478

RBCZ, (Kwaliteitsregister) Registratienummer 209132R

Quasir, (Klachtenbemiddeling)   www.quasir.nl

Zorggeschil, (Geschilleninstantie)  www.zorggeschil.nl

SKJ, (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) Registratienummer 140007496

 

Kwaliteit: de praktijk heeft het keurmerk HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)

HKZ, de praktijk is gecertificeerd HKZ 2021: Registratienummer 2268850


 


  Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Uit de praktijk...

"J" (9) heeft op 2 jarige leeftijd zijn moeder verloren

Zijn oudere zusjes waren ouder toen zijn moeder overleed. Zij herinneren haar, maar hij kan zich zijn moeder niet herinneren. “ Wie was mamma en hoe zag zij eruit? Lijk ik op haar? Hield zij ook zo van pannenkoeken? Wat was haar lievelingskleur” Voor "J" bestaan er vragen… heel veel vragen en deze maken hem stil en verdrietig. In speltherapie verzamelt hij al zijn vragen. En samen schrijft hij deze op. Hij bedenkt samen met de therapeut wie zijn vragen kunnen beantwoorden. Opa, oma, een tante, pappa, een vriendin van mamma. …Bij elk gevonden antwoord legt "J" een puzzelstukje neer. Niet een gewoon puzzelstukje, maar een puzzelstukje van een foto van zijn moeder. En als de puzzel compleet is, weet "J" heel veel van zijn moeder. "J" is niet stil meer, hij speelt en lacht en maakt plezier en huilt soms net als alle kinderen doen.

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak