Kosten & vergoedingen
Kinderen en jongeren tot 18 jaar & ouderbegeleiding:
Met ingang van 1 januari 2016 heeft Praktijk Speltherapie contracten gesloten met de gemeente(n) Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal.
Met ingang van 1 januari 2022 heeft Praktijk Speltherapie ook contracten afgesloten met de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.
Woont u in één van deze gemeenten dan worden de kosten volledig vergoed, mits u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of kinderarts of jeugdarts of als u een beschikking heeft die wordt afgegeven door het wijk- of sociaal team van de gemeente.
Mocht u buiten het betreffende gebied woonachtig zijn en gebruik willen maken van de diensten van Praktijk Speltherapie kunt u contact opnemen voor de mogelijkheden.
Volwassenen: Psychosociale therapie & vaktherapie voor volwassenen: Voor volwassenen die geen kind bij ons in behandeling hebben: 80 Euro (geen BTW) (Gedeeltelijk vergoed bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen onder vaktherapie / psychosociale therapie, beroepsvereniging FVB & NFG)
Praktijk voor Speltherapie Tiel is aangesloten bij:
Register vaktherapie: Registratienummer 108478
NVVS, (Vereniging van en voor Speltherapeuten) Registratienummer 108478
FVB, (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) Registratienummer 108478
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) Registratienummer 9914
RBCZ, (Kwaliteitsregister) Registratienummer 209132R
Quasir, (Klachtenbemiddeling) www.quasir.nl
Zorggeschil, (Geschilleninstantie) www.zorggeschil.nl
SKJ, (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) Registratienummer 140007496
Kwaliteit: de praktijk heeft het keurmerk HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)
HKZ, de praktijk is gecertificeerd HKZ 2021: Registratienummer 2268850
KVK (Kamer van Koophandel) Nummer 53802861
Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.
Uit de praktijk...
"J" (9) heeft op 2 jarige leeftijd zijn moeder verloren
Zijn oudere zusjes waren ouder toen zijn moeder overleed. Zij herinneren haar, maar hij kan zich zijn moeder niet herinneren. “ Wie was mamma en hoe zag zij eruit? Lijk ik op haar? Hield zij ook zo van pannenkoeken? Wat was haar lievelingskleur” Voor "J" bestaan er vragen… heel veel vragen en deze maken hem stil en verdrietig. In speltherapie verzamelt hij al zijn vragen. En samen schrijft hij deze op. Hij bedenkt samen met de therapeut wie zijn vragen kunnen beantwoorden. Opa, oma, een tante, pappa, een vriendin van mamma. …Bij elk gevonden antwoord legt "J" een puzzelstukje neer. Niet een gewoon puzzelstukje, maar een puzzelstukje van een foto van zijn moeder. En als de puzzel compleet is, weet "J" heel veel van zijn moeder. "J" is niet stil meer, hij speelt en lacht en maakt plezier en huilt soms net als alle kinderen doen.