Als ouder wilt u niets liever dan
dat het goed gaat met uw kind.

Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. Hoe goed u ook uw best doet, uw kind kan een probleem hebben dat niet zomaar vanzelf over gaat.

Kosten & vergoedingen

Met ingang van 1 januari 2016 heeft Praktijk Speltherapie contracten gesloten met de gemeente(n) Buren, Culemborg, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal.

Woont u in één van deze gemeenten dan krijgt u met een verwijsbrief van uw huisarts, kinderarts, jeugdarts of via een beschikking die wordt afgegeven door de gemeente de kosten volledig vergoed.

  

Mocht u buiten het betreffende gebied woonachtig zijn of wilt u zonder verwijzing van een arts of beschikking van de gemeente gebruik maken van de diensten van Praktijk Speltherapie dan kunt u een vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering krijgen en gelden de volgende tarieven:

Sessie/ oudergesprek/ verslag buiten dossiervorming voor ouders of derden : 80 euro per uur.

 

 

In dit tarief zijn o.a. de kosten voor de voorbereiding sessies en analyses achteraf, de administratie, premies, nascholing- en lidmaatschapskosten verwerkt. Kan de afspraak niet doorgaan, zeg dan minimaal 24 uur van tevoren af, dan wordt de afspraak niet in rekening gebracht.
Wannneer er specifieke reiskosten gemaakt moeten worden door de speltherapeut dan zullen deze reiskosten in rekening gebracht worden. De reiskosten bedragen 0,29 per kilometer.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis krijgt u de facturen geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer bij uw zorgverzekering of de beroepsvereniging VVVK of NVVS wordt vergoed, dit valt onder de noemer 'alternatief' of kijk onder 'lijst zorgverzekeraars'.

De praktijk is aangesloten bij:
VvvK, (vereniging van en voor Kindertherapeuten) Registratienummer A-13-162
NVVS, (Vereniging van en voor Speltherapeuten) Registratienummer 108478
FVB, (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) Registratienummer 108478
Registertherapeut CBZ ® licentiecode RCBZ/TCZ: 209132R
S.C.A.G. Inschrijfnr. geschillencommissie: 11793
SKJ, (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) Registratienummer 140007496
       
Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Uit de praktijk...

"J" (9) heeft op 2 jarige leeftijd zijn moeder verloren

Zijn oudere zusjes waren ouder toen zijn moeder overleed. Zij herinneren haar, maar hij kan zich zijn moeder niet herinneren. “ Wie was mamma en hoe zag zij eruit? Lijk ik op haar? Hield zij ook zo van pannenkoeken? Wat was haar lievelingskleur” Voor "J" bestaan er vragen… heel veel vragen en deze maken hem stil en verdrietig. In speltherapie verzamelt hij al zijn vragen. En samen schrijft hij deze op. Hij bedenkt samen met de therapeut wie zijn vragen kunnen beantwoorden. Opa, oma, een tante, pappa, een vriendin van mamma. …Bij elk gevonden antwoord legt "J" een puzzelstukje neer. Niet een gewoon puzzelstukje, maar een puzzelstukje van een foto van zijn moeder. En als de puzzel compleet is, weet "J" heel veel van zijn moeder. "J" is niet stil meer, hij speelt en lacht en maakt plezier en huilt soms net als alle kinderen doen.

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak