Volwassenen

Psychosociale therapie & Vaktherapie voor volwassenen.

Psychosociale therapie & Vaktherapie voor volwassenen

 

Psychosociale therapie is een vorm van therapie die zich richt op het verbeteren van de emotionele en sociale gezondheid .

Er wordt gewerkt met spel- en creatieve therapie, Interactieve Zelf-Resonantie (IZR); een ervaringsgerichte psychotherapeutische methode, Acceptive and commitment therapy (ACTinBeeld), EMDR en lichaamsgerichte interventies (Sensorymotor psychotherapie).

Interactieve Zelf-Resonantie (IZR):

In deze werkwijze staat jouw ‘verlangen’ centraal en dat nemen we ook letterlijk. Terwijl we samen in het oog houden wat je verlangt, onderzoek je met de Interactieve Zelf-Resonantie (IZR, voorheen ook wel ‘opstellingen’ genoemd) wat je belemmert te leven zoals je ten diepste wenst.

Met behulp van IZR kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld. Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ kunnen belemmeren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt. Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen. Het doel is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden. 

IZR is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie). De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën.
Wij zijn als IZR-begeleider door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als onze collega’s in het IZR-netwerk zijn wij gedegen opgeleid in de toepassing van de methode. We onderhouden onze kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie over IZR en het IZR-netwerk vind je op IZR-methode.nl.

 
Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Wat zeggen cliënten over IZR-processen?

Ik begrijp mezelf en anderen nu veel beter.

Ik kan beter nee zeggen en mijn eigen koers varen.

De spanning in mijn lijf is minder, er is veel meer rust.

Ik heb meer geduld en begrip voor mijn kinderen en explodeer veel minder.

Ik kan hoofdzaken van bijzaken scheiden, dat geeft rust.

Mijn schouder-, nek- en hoofdpijn zijn vrijwel verdwenen.

Ik voel me zachter en liefdevoller.

Het conflict met mijn werkgever is opgelost, wie had dat gedacht?

Eindelijk mochten de waarheid en het verdriet er zijn.

Nu ik uitkom voor wat ik voel en wil is er zoveel meer ruimte.

 

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak