EMDR

EMDR helpt om ervaringen een plek te geven en sterke, negatieve gevoelens
van hun lading te ontdoen.

 

EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Deze behandeling is binnen de praktijk geschikt voor kinderen.

Het doel van EMDR is om herinneringen aan nare gebeurtenissen te ontdoen van hun negatieve emotionele lading. Daardoor verdwijnen ook de klachten die samenhangen met deze herinneringen zoals steeds aan de gebeurtenis denken, nachtmerries, angsten, snel kwaad zijn, moeite met concentreren en slaapproblemen. Lichamelijke klachten zoals hoofd- of buikpijn.

De therapie wordt ook succesvol gebruikt bij andere psychische klachten zoals faalangst bij uw kind, spanningen, angstklachten, pijnklachten of aanhoudende somberheid.

Tijdens een EMDR sessie wordt gevraagd terug te denken aan de gebeurtenis of aan een moment die nu samenhangend is met de klachten. Samen met de EMDR therapeut worden beelden, gedachten en gevoelens die daarbij horen naar boven gehaald. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. Terwijl er terruggedacht wordt aan de gebeurtenis geeft de therapeut een afleidende stimulans zoals tikjes op de knieën of schouders, klikjes door de koptelefoon of het volgen van handbewegingen. Herinneringen verliezen hierdoor haar kracht en emotionele lading. Het proces helpt om ervaringen een plek te geven en sterke, negatieve gevoelens van hun lading te ontdoen.

 

Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Uit de praktijk...

De ouders van S (5) zijn uit elkaar. Hij woont nu met zijn moeder in een ander huis, in een andere stad. Hij zit op een andere school en moet nieuwe vriendjes zoeken.

In de spelkamer bouwt hij zijn eigen wereld met eilanden van matten en dekens, sjouwt met een bal die groter is dan hijzelf, en gebruikt veel speelruimte. Hij geniet van de onbeperkte mogelijkheden, de rust en de aandacht.

'Hier was mijn huis en dan was dit jouw huis. Dit was de stoep en daar was het water. Kijk uit dat je er niet in valt!'

Als een hardwerkende bouwvakker maakt S overal bruggen over het water en zorgt dat de eilanden en de huizen met elkaar verbonden worden. Met opgestroopte mouwen verandert hij zijn bouwwerken steeds weer. Hij doet zijn best om de gescheiden werelden tot een geheel te maken en elke week is hij tevreden dat het hem in de spelkamer allemaal lukt.

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak