Bij Praktijk Speltherapie zijn
kinderen, jongeren en volwassenen welkom.

Samen met u gaan we systemisch aan de slag om te kijken wat er nodig is dat het weer beter gaat.

Wie zijn wij?

Josta van Dam is pedagoog, geregistreerd vaktherapeut, geregistreerd psychosociaal therapeut en gedragsspecialist. In 2011 heeft zij 'Praktijk Speltherapie' opgericht. Josta heeft gewerkt binnen binnen het basisonderwijs, speciaal onderwijs en GGZ instellingen. Zij is gespecialiseerd in complex, vroegkinderlijk trauma en werkt binnen de praktijk met kinderen en volwassenen. Zij werkt met spel- en creatieve therapie, Interactieve Zelf-Resonantie (IZR)/ Identiteisgerichte psychotraumatherapie (IoPT); een ervaringsgerichte psychotherapeutische methode, Acceptive and commitment therapy (ACTinBeeld), EMDR en lichaamsgerichte interventies (Sensorymotor psychotherapie).

Ineke Luiks is pedagoog en speltherapeut. Ineke heeft gewerkt in het basisonderwijs en speciaal onderwijs en als coach voor mensen met ontwikkelingsproblemen.

Annette Plomp is pedagoog en speltherapeut. Annette heeft gewerkt in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Voordat ze bij ons kwam werken,  werkte zij als speltherapeut en trainer sociale vaardigheden bij Kentalis, specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen met een beperking in horen en communiceren.

Ik ben Dapper. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren, maar soms doe ik zo mijn best dat mijn hoofd vol loopt en dan snap ik het niet zo goed meer. Ik houd van spelen met andere honden, maar als ik de andere hond nog niet zo goed ken dan weet ik niet zo goed wat ik moet doen en word ik onzeker en een beetje onaardig. Mijn baasje helpt mij hierbij en daardoor gaat het steeds beter. Ik vind het fijn om kinderen te helpen, want ik heb geleerd dat met een beetje tijd en hulp het allemaal wel goed komt. Ik ben heel nieuwsgierig en vaak erg enthousiast als ik kinderen ontmoet. 

Martie Cuppen is pedagoog en speltherapeut. Zij heeft veel ervaring in het werken met verschillende doelgroepen. Naast haar werk als speltherapeut coacht zij mensen met ontwikkelingsvragen (autisme, LVB) in het zelfstandig wonen.

Floor Suijker is speltherapeut en heeft 23 jaar ervaring met het geven van therapie en begeleiding aan kinderen, jeugd en ouders/volwassenen binnen verschillende GGZ instellingen.

Petra Rijgersberg is speltherapeut en pedagogisch hulpverlener. Zij heeft brede ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen en hun ouders. De afgelopen jaren was zij met name werkzaam binnen de GGZ en het speciaal basisonderwijs.

Nicole van de Laar is Orthopedagoog, pedagogisch hulpverlener en speltherapeut. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden en coachen van kinderen, jeugdigen en hun systeem. De afgelopen jaren is zij werkzaam geweest als School Maatschappelijk werker bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Binnen de praktijk geeft Nicole speltherapie, EMDR en de oudercursus 'Ik ben benieuwd naar jou'.

Joanne Duizer is pedagoog en speltherapeut. Naast haar werk in de praktijk als speltherapeut, werkt zij ook bij Kentalis als speltherapeut met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis hebben. Verder werkt zij ook op een groep als pedagogisch behandelaar met kinderen die op meerdere manieren moeite hebben met communiceren.

Linda Verheul richt zich op de kindobservaties in de klas. Zij is inmiddels 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs en heeft ervaring als onderbouwcoördinator. Naast haar werk bij Praktijk Speltherapie Tiel en leerkracht zijn organiseert ze nascholingen met haar eigen bedrijf Onderwijsinspelendleren.

Wendy Thomassen richt zich op de kinderobservaties in de klas. Zij heeft jarenlange ervaring in het basisonderwijs als intern begeleider en Remedial Teacher. Naast haar werkzaamheden bij Praktijk Speltherapie werkt zij vanuit haar eigen praktijk als Remedial Teacher en Systemisch Coach met kinderen, groepen en volwassenen.

 

Geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten www.speltherapie.net en de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB) www.vaktherapie.nl . Praktijk Speltherapie werkt nauw samen met zorgaanbieders uit de regio.

 

Contact opnemen

Neem gerust vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies. Bel 06-18982122 of laat uw gegevens achter.

Uit de speltherapiepraktijk...

'K' (9) is snel overstuur. In zijn jonge leven zijn er al veel traumatische gebeurtenissen geweest die hij niet begrijpt. Zelf geeft hij aan dat het druk is in zijn hoofd. De eerste vijf sessies is hij mijn legobak steeds maar aan het ordenen, wieltjes bij wieltjes, poppetjes bij poppetjes enz. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Aan het eind van het uur gooit hij alles weer door elkaar. De zesde sessie ging hij weer ordenen, maar mocht het blijven liggen tot de volgende keer. De keren daarna begon hij gelijk met spelen met de lego en kwamen er een verhalen op gang. Moeder geeft aan dat ‘K’ thuis rustiger en vrolijker aan het worden is.

Uw kind weer helemaal lekker in zijn of haar vel

maak een afspraak